Loadman

Kannettava pudotuspainolaite

Loadman

Loadman on kevyt kannettava pudotuspainolaite, joka mittaa laitteen sisällä olevan painon pudottamisen aiheuttamaa painumaa. Laitetta on helppo käsitellä ja sitä voidaan käyttää käytännöllisesti katsoen kaikilla rakennustyömailla ja kaikenlaisilla rakenteilla. Sillä voidaan tehdä kantavuus- ja tiiviysmittauksia sellaisissakin kohteissa, joihin muilla yleisesti käytetyillä mittalaitteilla ei niiden koon asettamien rajoitusten vuoksi pääse.

Loadman II on edelleen kehitetty versio alkuperäisestä Loadmanista. Siinä on sisäinen muisti tulosten tallentamista varten sekä USB-liitäntä tulosten siirtämiseksi tietokoneelle. Loadman II saa virtansa ladattavista akuista.

Mittausperiaate

Pudotuspainon aiheuttama kuormitus mitataan kiihtyvyysanturilla. Painuma lasketaan kiihtyvyydestä integroimalla. Mittaustuloksena saadaan maksimitaipuma, laskettu kantavuusmoduuli E ja tiiviyssuhteena ao. mitatun E-moduulin suhde 1. mittaustulokseen (vrt. levykuormituskokeen E2/E1-suhde).

Käyttökohteet

Laitetta voidaan käyttää kaikenlaisilla rakennustyömailla kantavuusmittauksiin ja tiivistyksen tarkkailuun sidotuilla ja sitomattomilla kerroksilla. Sitä käytetään esim. teillä ja kaduilla, siltatyömailla, talonrakennustyömailla, kaivannoissa, urheilukentillä (jalkapallo-, pesäpallo-, tennis- ja golfkentillä) sekä erilaisten materiaalien testaamiseen laboratoriossa.

Tekniset tiedot

Suluissa Loadman II:n tiedot, jos ne eroavat Loadmanista.

Kokonaispaino 16 kg
Korkeus 117 cm
Pohjalevyjen halkaisijat 132 ja 300 mm
Pudotuspainon paino 10 kg
Pudotuskorkeus 80 cm
Toimintajännite 27 V, 3 kpl 9 V paristoa (6 V, NiMH akku)
Mittausalue n. 0.1-5 mm
Kuormitusimpulssin kesto n. 25-30 ms
Muuta LCD-näyttö ja neljä käyttönäppäintä (kalvonäppäimistö, muisti, USB-liitäntä)
Toimitukseen sisältyy Kantolaukku, 300 mm lisälevy, käyttöohje, Cd, jolla dokumentaatio, raporttipohjia ja ohjelmisto, kaksi kuusiokoloavainta (lisäksi akkulaturi)